Historia Shinobi

Strona Zamknięta

Ogłoszenie

Partnerzy: www.otsnaruto.pun.pl www.legendaninja.pun.pl www.shinobi.dbv.pl

#1 2010-10-13 14:14:18

Ars

http://img259.imageshack.us/img259/126/senei.png

Punktów :   

Slowa

Peina

"Zbyt wiele bliskich mi osób zginęło. Ich ból jest tym, co pozwoliło mi dorosnąć i stać się silniejszym.
Nawet najbardziej nieświadome i niewinne dziecko w końcu dorośnie, ponieważ nauczy się, czym jest prawdziwe cierpienie.
Ale ja, żyjąc w centrum nieskończonego wszechświata bólu, ze zwykłej osoby dorosłem do... Boga!"
----------------------------------------
"Wszystko jest bezcelowe w obliczu wszechpotężnej mocy. Jestem tu, aby uzmysłowić to waszym pięciu wielkim narodom. Wszycy...Myślicie, że śmierć was nie dotyczy, ponieważ macie władzę nad światem. Zachłysnęliście się swoim głupim pokojem. Jeśli kogoś zabijasz, ktoś inny przyjdzie by zabić Ciebie... Nienawiść to niekończący się łańcuch. Wojna... to obosieczny miecz, który przynosi krzywdę, cierpienie i śmierć obydwu stronom."
-----------------------------------------
"Żałosne... Chcę byście doświadczyli bólu, byście myśleli o bólu, zakceptowali go, poczuli co to prawdziwy ból. Ci, którzy nie zaznali bólu nigdy nie zrozumieją co to prawdziwy pokój"
"Patrzysz na drzewo nie dostrzegając w nim lasu. Chodzi o to, że nie pojmujesz znaczenia pokoju. Pozwól się schytać po cichu. Twoja śmierć doprowadzi do pokoju."
----------------------------------------
"Mój pokój nazywasz fałszywym. Jednak nie ma nic bardziej fałszywego niż pomysł, aby w tym przeklętym świecie ludzie byli w stanie się zrozumieć"
"Mam prawie wszystkie bestię. Wioski ninja tracą równowagę bez nich. Nie ukryjesz bestii....walka w krótce się zacznie. Niedopałki wojny ją rozpalą. Będziemy kontrolować wojnę. Jeśli nam pomożesz my pomożemy tobie. Musicie być świadomi tej sytuacji...naszej mocy."
------------------------------------------
"Nie bądź zbyt zarozumiała. Twój pokój szybko się skończy."
--------------------------------------------
"Nie martw się, nie zabiję Cię. W końcu jesteś jednym z moich cennych jinchuriki"
---------------------------------------------
"Pytasz "dlaczego"? Rzeczy zawsze dzieją się bez ostrzeżenia. Dopiero wtedy wszystko nabiera sensu."
"Pytasz dlaczego robię to, co robię? Wyjaśnienie Ci moich motywów nic by nie zmieniło. Jednak możliwe, że gdybym Ci powiedział...hmm...zobaczymy. Moim najważniejszym celem jest coś, czego nawet Jiraiya nie mógł osiągnąć. Tak jak mówiłem wcześniej... Pragnę aby pokój i sprawiedliwość zapanowała na świecie."
-------------------------------------------
"Rozumiem...to wspaniale.I nic poza tym. A co z moją rodziną? Moimi przyjaciółmi? Moim domem? Wy ninja liścia nie jesteście jedynymi, którzy mogą mówić o pokoju i harmonii, szczególnie, że zrobiliście z moją wioską to samo co ja z waszą."
------------------------------------------
" Kraj ognia...i wioska liścia stały się zbyt duże. Aby bronić swoich interesów oraz wprowadzać je w życie, musiały wypowiedzieć wojnę sąsiadującym krajom. W przeciwnym razie, zginęliby ich mieszkańcy. Ale miejscem konfrontacji tych wielkich narodów był mój malutki kraj. I ostatecznie ich wojny pogrążyły go w ruinie. Po niezliczonych walkach wielkie narody osiągnęły stabilność. Ale w moim kraju pozostał jedynie ból. Nasze cele są identyczne. Staramy się sprowadzić ten sam pokój, jakiego pragnął mistrz Jiraiya. Jesteśmy tacy sami. Obaje chcemy osiągnąć to, co uważamy za słuszne. Sprawiedliwość, którą sprowadziłem na wioskę liścia, nie różni się niczym od tej, którą chcesz sprowadzić na mnie.Wszyscy odczuwamy ból gdy coś lub kogoś tracimy. A Ty i Ja doświadczyliśmy tego samego bólu. Ty masz swoje powody by walczyć...a Ja swoje. Jesteśmy jedynie ludźmi zaślepionymi chęcią zemsty, którą uważamy za "sprawiedliwość" Ale gdy nazywamy nasza zemstę "sprawiedliwością" to pogłębia tylko pragnienie zemsty... I wykuwa pierwsze ogniwo łańcucha nienawiści. I gdy żyjemy poprzez niego, rzut oka na przeszłość pozwala nam przewidzieć przyszłość. Historia się powtórzy. Ludzie są jedynie stworzeniami, które po prostu nie potrafią wbić sobie do głowy, że świat shinobi jest kontrolowany przez nienawiść"

" Ja wiedziałem... Stworzyłem Akatsuki, aby przełamać łańcuch nienawiści. Uda mi się...Ale potrzebuję Kyuubiego...Potrzebuję jego mocy. Dzięki potędze wszystkich ogoniastych bestii stworzę broń o wiele silniejszą niż to, czym zniszczyłem twoją wioskę. Zdolną do zrównania z ziemią całego kraju w kilka sekund"

----------------------------------------------
"Cały świat poczuje prawdziwy ból. A strach sparaliżuje go, powstrzyma każdego od walki. Poprzez zastraszenie całej ludzkości, nadejdzie pokój. Ludzie nie są na tyle mądrzy, żeby to zrozumieć. To jedyny sposób. Ale czas goi rany...Po paru dekadach ból ustąpi... Gdy zdolność do kontroli ludzi osłabnie, oni znów zaczną ze sobą walczyć. Wtedy sami użyją mojej broni, przypominając sobie, co oznacza prawdziwy ból... I na jakiś czas znów zapanuje pokój. Niekończący się łańcuch nienawiści zostanie nadpęknięty poprzez okresy pokoju,. pokoju stworzonego z niewyobrażalnego bólu. To moje największe pragnienie. Pokój jest w zasięgu mojej ręki"
-----------------------------------------------
"Potrafisz tylko gadać...Nie masz żadnego rozwiązania. Przestań się łudzić. Jedyne co możesz zrobić to przekazać mi moc Kyuubiego.Tak jak powiedziałem. Twoja śmierć to klucz do pokoju na świecie."
---------------------------------------------
"Czy nienawidzisz mnie? Teraz gdy stoję przed tobą...chcesz dokonać zemsty, prawda? Nic nie możesz zrobić. Nie byłeś w stanie odpowiedzieć na moje pytanie. Jesteś tylko ofiarą, która pomoże przywrócić temu światu porządek, o to odpowiedź."

----------------------------------------------
"To nie zmienia faktu, że nie chcesz mi przebaczyć. Miłość i przebaczenie nie mogą być ubrane w piękne słowa. Jest już za późno na jego ideały. To już nie jest prawdziwe. Powiedziałeś... że pokonasz mnie i przyniesiesz temu światu pokój, prawda? Nawet jeśli to samolubna wymówka twojej zemsty. Nawet jeśli to twoja sprawiedliwość. Niech i tak będzie. Nie jesteś bogiem. Czy na prawdę wierzysz... W kłamstwa Jiraiy, po tym wszystkim co widziałeś?"

What eyeballs? What poker face! With what people?

http://img237.imageshack.us/img237/2401/maysasumaynaruto.png

Stopka forum

RSS